Lean Event BCN 2016: crónica de la jornada

“L’objectiu és fer les coses millor, o millor encara: ajudar a les persones a fer les coses millor”

Lean Management: És el nou sistema de gestió del segle XXI que implica a tots els empleats a crear flux en tots els processos, per crear valor per als clients. Per aconseguir-ho, el Lean persegueix l’eliminació dels desaprofitaments, és a dir, totes aquelles activitats que no afegeixen valor

Dimecres 29 de Juny va tenir lloc en la Facultat de Ciències Mèdiques de Catalunya la celebració del Lean Event BCN 2016, una jornada organitzada per l’Institut Lean en col·laboració amb Comtec que va reunir algunes de les últimes experiències d’aplicació d’aquesta filosofia de gestió tant en processos assistencials com de suport assistencial.

El Congrés es va organitzar en tres sales, en les quals van tenir lloc diferents ponències on vam conèixer experiències en primera persona de dirigents que estan liderant grans transformacions en diferents àmbits del sector sanitari. Des de casos de redisseny i execució de projectes a tècniques d’implicació del personal en el camí Lean.

El nostre equip es va repartir entre les 3 sales de ponències per abastar diferents presentacions i punts de vista:

Auditori
20160629_131000
Representants del departament de Lean de l’Hospital de Siena

El públic va aprendre les claus de com realitzar un projecte Lean de forma eficient i sostenible en el temps de la mà de Caterina Bianciardi, responsable del departament Lean de l’Hospital de Siena. Al costat de Jacopo Guercini, van presentar enfront d’un auditori ple l’enfocament ‘Top-Down’ i ‘Down to Top’ aplicat a una organització sanitària. El públic va voler descobrir les claus de la implicació del personal en un moment en el qual l’Hospital de Siena passava per greus dificultats econòmiques i una falta de lideratge clara. La clau, van destacar, va ser implicar a diversos perfils professionals dins de l’organització per incloure les demandes i punts de vista dispars i aconseguir una visió col·lectiva del rumb a emprendre.

Sala 2
20160629_113757
Representació de la cinta de Möbius

Una de les ponències amb més públic va ser la d’Isabel Muñoz, CEO de Osenseis Lean, que va presentar com pot contribuir aquesta filosofia a millorar la seguretat del pacient. “El 40% del balafiament que té lloc a les organitzacions sanitàries es pot solucionar amb l’aplicació del Lean” va destacar Muñoz, i va convidar al públic a participar en la demostració de la cinta de Möbius, amb la qual va fer un símil per posicionar el Lean com a eina per disminuir la variabilitat, que és conseqüència de l’existència d’activitats de no valor afegit.

Sala 3

En aquest espai vam presenciar l’exposició del projecte Lean que van realitzar al costat de l’Hospital de Campdevànol. Ramon Roca, responsable del Departament de Serveis Generals del Centre, va exposar el desenvolupament del pla per al servei de bugaderia amb l’objectiu de millorar la qualitat del servei ofert a la resta de l’hospital. Va destacar, entre altres assoliments, com van treballar per aconseguir eliminar les faltes o excés de roba i, amb això, les queixes de clients interns i desplaçaments de no valor afegit.

Us deixem algunes de les frases que més ens van agradar de la Jornada:

  • “El Lean si es fa bé pot establir la millora contínua en l’ADN de les entitats”
  • “Permet identificar el problema i com solucionar-ho”
  • “No funciona si no es treballa en equip”
  • “És la manera més avançada d’organitzar les entitats sanitàries”
  • “Un handicap del Lean és la resistència al canvi”
  • “En el Lean no sempre és fer sinó deixar fer”
  • “Amb els mateixos recursos permet fer una gestió més adequada”

Deixa un comentari